Den siste tiden har det vært mye fokus på norges veteraner og spesielt med tanke på senskade erstatningen som den norske stat tilbyr.

 

Nå er jeg pro forsvar og har gjort min verneplikt i kongens klær. Hadde jeg hatt muligheten hadde jeg lett dratt utenlands. Det er da skremmende å få høre at ordningen, som skal sikre de som tjener landet sitt en trygg og god framtid når de kommer hjem, blir slaktet av veteranene selv! Det er blitt en laberynt av etater, skjemaer og avslag. Andelen med soldater som gir opp kampen er sannsynligvis høyere en antatt og Veteranforbundet SIOPS har lenge ropt varsko.

Nå har til og med forsvarsministeren forstått at de systematisk nedgraver veteranene med dagens ordning og har sagt følgende:

"Den erstatningen som i dag er på ca 400.000 kroner, er en form for engangserstatning. Den gir på ingen måte en fullverdig dekning"

 

Men da undrer eg hvordan i all verden (min måte å si "hvordan i helvete") Hr. pølse hansen kan, i brev til Frps stortingsgruppe, gå ut og motstride både de som er i dette systemet og forsvarsministeren selv. Beskjeden fra Hansen er at dette fungerer godt nok og at det er mediene selv som har overdrevet et problem. Hvordan i all verden kan erstattning/behandling til veteraner være noe å undertrykke Hansen? Hvordan forventer han at unge fremtidige soldater skal ønske å tjene landet sitt når de vet at OM noe skulle skje så er det en kald skulder som kommer fra staten?

 

Hvordan kan han forsvare at enkelte hadde vært verdt mer død en skadet??

 

SKAM DEG!!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende